Monday, 9 October 2017

Page Facebook rebranding

Once a while mommy need to make a rebranding , therefor Page FB Shareeza & Nazri  will change to new names MommyNoah's Diary 

Monday, 2 October 2017

takde alasan dah..

Sebelum ni bagi alasan mengandung , takde mood nak update blog..hihihi
Ni baby Noah dah 70hari dah, takde alasan dah... kena lah update blog ni
Blog ni kita mix lah yer semua sini... kisah hidup, kisah biz, info produk.. semua sini....banyak2 blog momma tak dapat nak handle.. yang satu ni pun semput nak update..hihi
Stay tuned

PROMOTION OCTOBER - Twin offer



Apa yang menarik sepanjang October?

Ada macam2.. tapi admin kongsi yang ni dulu
.
twin offer..special price bagi belian dua unit untuk setiap produk freshpicks 

Ni admin kongsikan senarai harga.

Face oil Complex Arganne 
15ml 1pcs RM55 2pcs RM99

100% Organik Argan Oil 
15ml 1pcs RM49 2pcs RM89

Face serum
15ml 1pcs RM59 2pcs RM105

Face soap CBS & Marvell Bodysoap 
1pcs RM25 2pcs rm45

Face soap hanybee/milxo goats milk 
1pcs RM35 2pcs rm65

Face Mist Rosewater
1pcs RM19, 2pcs RM35 

Lipbalm 
1pcs RM18 2pcs rm34

Deodorant 
1pcs RM25 2pcs rm45

Fresh finishing DD Cream 
1pcs RM49 2pcs rm84

Loosepowder 
1pcs RM49 2pcs rm84

Set Primo best offer (FREEPOSFREEGIFT)
1 set RM150 / 2set RM198

Sah untuk 1oct-31october SAHAJA

Berminat?

Bagi ahli freshpicks bole inbox page/whatsapp 0163224122 untuk belian melalui pos,atau boleh selfpickup dengan mana2 premium dealer freshpicks.

Bagi non members, boleh hubungi mana2 premium dealer yg sah atau whatsapp 0163224122

Itu sahaja, nanti admin kongsikan lg yg menarik ye. Stay tuned

Thursday, 29 June 2017

Kesan bertukar ke salicgoat sebagai susu harian anak2

Alhamdulillah, makin ramai ibu memilih dan bertukar ke Salicgoat susukambing organik untuk minuman harian anak2
- jimat...hanya 1scoop utk 6oz susu
- berkualiti dan berkhasiat.. anak2 terbukti lebih sihat, mudah lawas,makin brrselera makan,
-sedap lemak berkrim tanpa campuran nondairy creamer,maltodextrin,gula,perasa tambahan


Saya syorkan ibu2 pilih susu kambing organik SALICGOAT, kerana kandungannya 100% susu kambing segar yang dispray dried terus dipek. Bukan susu kambing premix
Tiada campuran tambahan Tiada maltodextrin Tiada gula tiruan.
Mengandungi jumlah protein yang tinggi. Boleh disemak dari result test lab oleh MARDI.

SalicGoat:
400gram RM44 1.2 kg RM130 
COD/Pickup : UKM, Bangi, Putrajaya/Cyberjaya
Delivery seluruh Malaysia via Poslaju
Peluang ejen/dropship juga dibuka
.
Sebarang pertanyaan/order 0163224122

Wednesday, 28 June 2017

Kesan positif menggunakan face oil dan argan oil freshpicks

Apa sahaja yang kita buat,kalau rajin, istiqamah, insyaallah hasilnya awesome..



Contoh mak dan suami kepada ahli freshpicks yang rajin dan istiqamah apply arganne face oil complex. Kesannya #kulitmakmakin cantik, #jeragat makin pudar..yang suami pula #kulitmakinbersih,anjal..
TQ makcik, siap pesan kat saya jangan lupa resipi, nanti arganne tu jadi lain nnt tak wangi. Insyaallah setiap batch sy akan improve produk freshpicks. 🤣Bagi pesan macam mak-mak sangat..I like. tapi bagus orang lama2 ni, rajinnn tau kalau apply petua,etc.. kalau org zaman moden plak kalau apply sesuatu kat muka,nak kesan segera je..ala-ala fast food gittew.. tapi tak semua lah.. 🤣Uoll rajin kann. 
Jom cuba best seller freshpicks 100% & pure organik argan oil,saya bawakan kualiti terbaik dari Morocco untuk kulit uoll head to toe.. Boleh pilih ada 3size.

Tuesday, 27 June 2017

SUSU KAMBING ORGANIK SALIC GOAT readystok di Bangi/Putrajaya

SUSU KAMBING ORGANIK SALIC GOAT. ***READY STOCK***


Size Pek : 400g & 1.2kg

Harga jika selfcollect/cod@BANGI/PUTRAJAYA: 
RM44 (400g),RM130(1.2kg)


Harga OFFER termasuk pos : 
RM51(1pek), RM95(2pek), RM140(3pek)

Pembayaran via MBB/CIMB
Email: shareezanazri@gmail.com

Jika ada sebarang persoalan, boleh contact kami melalui PM atau whatsapp, Contact no : 0163224122
Peluang sebagai ejen/dropship juga dibuka

Sunday, 25 June 2017

MENGAPA KAMI ELAK CAMPURAN MALTODEKSTRIN DALAM SUSU SALIC GOAT?


Maltodextrin adalah serbuk putih yang dibuat daripada jagung, beras, kanji kentang, atau gandum. Walaupun ia berasal dari tumbuh-tumbuhan, ia telah diproses (genetically modified). Kanji perlu dimasak, dan ditambah asid atau enzim untuk memecahkan ikatannya.
Secara umum amalan pengeluar susu atau minuman Malt,

+ Maltodextrin digunakan sebagai pemekat atau aditif untuk meningkatkan jumlah makanan yang diproses.
+ Boleh juga jadi bahan pengawet untuk meningkatkan tarikh luput makanan yang dibungkus.
+ Ia murah dan mudah untuk dihasilkan, jadi ia berguna mengurangkan penggunaan susu asli
+ Ia juga boleh digabungkan dengan pemanis tiruan untuk memaniskan produk
FAKTANYA:
Menurut satu kajian 2012, berjudul "Crohn's disease-associated adherent-invasive Escherichia coli adhesion is enhanced by exposure to the ubiquitous dietary polysaccharide maltodextrin" yang diterbitkan dalam PLOS ONE,
1. Maltodekstrin dapat menganggu koloni bakteria usus sehingga menyebabkan kita terdedah kepada penyakit.
2. Ia boleh menekan pertumbuhan probiotik dalam sistem pencernaan yang penting untuk fungsi sistem imun anda.
3. Kajian yang sama menunjukkan bahawa maltodekstrin boleh meningkatkan pertumbuhan bakteria seperti E. coli, yang dikaitkan dengan penyakit autoimun seperti penyakit Crohn
Indeks glikemik maltodekstrin juga lebih tinggi daripada gula, purata antara 106 - 136. Ia boleh meningkatkan tahap gula dalam darah anda dengan cepat <-- Risiko terkena diabetes.
Menurut Dietary Guidelines for Americans, pengambilan karbohidrat hendaklah tidak lebih dari 45-65% kalori secara keseluruhan. Tubuh perlu pada karbohidrat kompleks yang kaya dengan serat, bukan makanan yang cepat meningkatkan gula dalam darah anda.
🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛

SALICGOAT : 100% serbuk susu kambing asli & organik.TANPA campuran nondairy creamer,TANPA gula tiruan,TANPA maltodextrin, TANPA perasa tambahan