Sunday, 13 August 2017

Jom berblog

Berblog ni sebenarnya boleh jadi macam satu terapi, tapi kenalah ikhlas dan enjoy dalam menulis tu. Macam tulis diary, macam luahan perasaan, pastu ikut kita nak setting kat blog ni public ke, private ke atau untuk tatapan orang tertentu je ke..
Sebelum ni, 7 tahun yang lalu, saya konsisten berblog, mamafaiz.com cuma ditakdirkan saya harus delete blog tu, takde jodoh gitteww..hihi. Blog tu saya mixkan kisah harian dan juga perkongsian produk yang dijual tapi dalam bentuk santai... 7 tahun, sempat lah juga jana income melalui blog.

Dan sekarang saya nak berblog semula, cuma nak tunekan balik semangat dan jadual harian supaya blog lebih konsisten berupdate. Asyik pasang azam je konon nak rajin update blog, tapi selalu sangat la lupe update...nak kene denda diri sendiri ni..hihihiih. ni pun dah sebulan lebih blog ni tak berupdate....sebelum ni bagi alasan mengandung..hihi.. sekarang baby dah lahir.. Alhamdulillah...bab newborn baby ni nanti kita post lain cite panjang

Now..takde alasan dah... kena sambung balik rutin berblog. Blog ni saya akan settingkan public maksudnya untuk tatapan sesiapa sahaja yang tersinggah disini.

 Personally, blog ni bukan sahaja untuk saya kongsikan produk yang saya jual, tapi insyaAllah perkongsian kisah hidup, dan info2  yang berguna.cuma kisah2 peribadi saya dan keluarga kecil saya ni takdelah nak diexpose sangat, i bukan retis youuu..hihii... so kita simpan certain things okay

okay nanti saya sambung semula..

withlove
mamacherry

Thursday, 29 June 2017

Kesan bertukar ke salicgoat sebagai susu harian anak2

Alhamdulillah, makin ramai ibu memilih dan bertukar ke Salicgoat susukambing organik untuk minuman harian anak2
- jimat...hanya 1scoop utk 6oz susu
- berkualiti dan berkhasiat.. anak2 terbukti lebih sihat, mudah lawas,makin brrselera makan,
-sedap lemak berkrim tanpa campuran nondairy creamer,maltodextrin,gula,perasa tambahan


Saya syorkan ibu2 pilih susu kambing organik SALICGOAT, kerana kandungannya 100% susu kambing segar yang dispray dried terus dipek. Bukan susu kambing premix
Tiada campuran tambahan Tiada maltodextrin Tiada gula tiruan.
Mengandungi jumlah protein yang tinggi. Boleh disemak dari result test lab oleh MARDI.

SalicGoat:
400gram RM44 1.2 kg RM130 
COD/Pickup : UKM, Bangi, Putrajaya/Cyberjaya
Delivery seluruh Malaysia via Poslaju
Peluang ejen/dropship juga dibuka
.
Sebarang pertanyaan/order 0163224122

Wednesday, 28 June 2017

Kesan positif menggunakan face oil dan argan oil freshpicks

Apa sahaja yang kita buat,kalau rajin, istiqamah, insyaallah hasilnya awesome..



Contoh mak dan suami kepada ahli freshpicks yang rajin dan istiqamah apply arganne face oil complex. Kesannya #kulitmakmakin cantik, #jeragat makin pudar..yang suami pula #kulitmakinbersih,anjal..
TQ makcik, siap pesan kat saya jangan lupa resipi, nanti arganne tu jadi lain nnt tak wangi. Insyaallah setiap batch sy akan improve produk freshpicks. 🤣Bagi pesan macam mak-mak sangat..I like. tapi bagus orang lama2 ni, rajinnn tau kalau apply petua,etc.. kalau org zaman moden plak kalau apply sesuatu kat muka,nak kesan segera je..ala-ala fast food gittew.. tapi tak semua lah.. 🤣Uoll rajin kann. 
Jom cuba best seller freshpicks 100% & pure organik argan oil,saya bawakan kualiti terbaik dari Morocco untuk kulit uoll head to toe.. Boleh pilih ada 3size.

Tuesday, 27 June 2017

SUSU KAMBING ORGANIK SALIC GOAT readystok di Bangi/Putrajaya

SUSU KAMBING ORGANIK SALIC GOAT. ***READY STOCK***


Size Pek : 400g & 1.2kg

Harga jika selfcollect/cod@BANGI/PUTRAJAYA: 
RM44 (400g),RM130(1.2kg)


Harga OFFER termasuk pos : 
RM51(1pek), RM95(2pek), RM140(3pek)

Pembayaran via MBB/CIMB
Email: shareezanazri@gmail.com

Jika ada sebarang persoalan, boleh contact kami melalui PM atau whatsapp, Contact no : 0163224122
Peluang sebagai ejen/dropship juga dibuka

Monday, 26 June 2017

NOTIS READYSTOK PRODUK FRESHPICKS JULY- DEC 2017

NOTIS READYSTOK PRODUK FRESHPICKS JULY- DEC 2017
Kepada semua customer2 yang dikasihi, walaupun ada kekangan kesihatan dari pihak admin/founder freshpicks, kami akan terus beroperasi seperti biasa, mengambil order, melayan pertanyaan, konsultasi percuma dan sebagainya.

Malah penghantaran via poslaju/cod juga berjalan seperti biasa.
Produk2 freshpicks dihasilkan dirumah (HOMEMADE) dengan adunan penuh kasih sayang menggunakan bahan mentah berkualiti tinggi CUMA beberapa produk seperti dd cream, all in one cream, loosepowder, tinted lipmoist) dihasilkan di kilang bertaraf GMP (berikutan kekangan masa/ tools/raw material).. tapi jangan risau.. raw material adalah high kualiti, bukan krim kilo ye..
InsyaAllah, untuk jangka masa panjang, freshpicks dalam proses untuk mendapatkan KKM.
Cuma oleh sebab kekangan kesihatan maka hanya produk freshpicks yang tertentu sahaja yang READY STOK sepanjang JULY-DECEMBER 2017.
Jadi kalau nak buat pembelian tu, semak dahulu senarai produk yang available ye
Rujuk senarai dibawah.
Face&Body soap
-Cherry Beauty Soap (CBS classic edition)
-Cherry Beauty Soap (CBS special edition)
-Milxo (sabun susu kambing)
-Criansa (for kids)
-Marvell (bodysoap)*unit limited*
-Refreshing Deodorant
- Arganne Face Oil Complex (15ml, 30ml, 50ml)
- Pure Organik Argan oil (15ml, 30ml,50ml)
-Organic Baby Oil
- Set Primo (Basic Only)
- Set Skincare Cherish Cherry (Basic only)
- Face serum anti aging (hyaluronic acid)
- Fresh Finishing DD cream (previous name skinbeauty ddcream)
- Fresh All in one Cream (previous name Signature cream)
- Loose powder *unit limited*
- Tinted lipmoist *unit limited*

COD- Sekitar Bangi/Putrajaya/Cyberjaya
Selfpickup @ P11 Putrajaya/AlamSari Bangi

Untuk urusan PEMBELIAN/DAFTAR AHLI/ KONSULTASI/ COD/ SELFPICKUP/ PERTANYAAN 
sila Whatsapp 0163224122 atau message di facebook page kami

Terima kasih di atas sokongan anda semua sepanjang SETAHUN kami beroperasi
TQ,
admin/founder

Sunday, 25 June 2017

MENGAPA KAMI ELAK CAMPURAN MALTODEKSTRIN DALAM SUSU SALIC GOAT?


Maltodextrin adalah serbuk putih yang dibuat daripada jagung, beras, kanji kentang, atau gandum. Walaupun ia berasal dari tumbuh-tumbuhan, ia telah diproses (genetically modified). Kanji perlu dimasak, dan ditambah asid atau enzim untuk memecahkan ikatannya.
Secara umum amalan pengeluar susu atau minuman Malt,

+ Maltodextrin digunakan sebagai pemekat atau aditif untuk meningkatkan jumlah makanan yang diproses.
+ Boleh juga jadi bahan pengawet untuk meningkatkan tarikh luput makanan yang dibungkus.
+ Ia murah dan mudah untuk dihasilkan, jadi ia berguna mengurangkan penggunaan susu asli
+ Ia juga boleh digabungkan dengan pemanis tiruan untuk memaniskan produk
FAKTANYA:
Menurut satu kajian 2012, berjudul "Crohn's disease-associated adherent-invasive Escherichia coli adhesion is enhanced by exposure to the ubiquitous dietary polysaccharide maltodextrin" yang diterbitkan dalam PLOS ONE,
1. Maltodekstrin dapat menganggu koloni bakteria usus sehingga menyebabkan kita terdedah kepada penyakit.
2. Ia boleh menekan pertumbuhan probiotik dalam sistem pencernaan yang penting untuk fungsi sistem imun anda.
3. Kajian yang sama menunjukkan bahawa maltodekstrin boleh meningkatkan pertumbuhan bakteria seperti E. coli, yang dikaitkan dengan penyakit autoimun seperti penyakit Crohn
Indeks glikemik maltodekstrin juga lebih tinggi daripada gula, purata antara 106 - 136. Ia boleh meningkatkan tahap gula dalam darah anda dengan cepat <-- Risiko terkena diabetes.
Menurut Dietary Guidelines for Americans, pengambilan karbohidrat hendaklah tidak lebih dari 45-65% kalori secara keseluruhan. Tubuh perlu pada karbohidrat kompleks yang kaya dengan serat, bukan makanan yang cepat meningkatkan gula dalam darah anda.
🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛

SALICGOAT : 100% serbuk susu kambing asli & organik.TANPA campuran nondairy creamer,TANPA gula tiruan,TANPA maltodextrin, TANPA perasa tambahan

Monday, 12 June 2017

Freshpicks genap setahun

Pejam celik, kejap je my baby freshpicks growing. Harini genap setahun kami anakberanak usahakan freshpicks. Produk pertama cherrybeautysoap. Homemade soap yang dibancuh dengan penuh kasih sayang
Asalnya untuk kegunaan sendiri, mengisi masa lapang merawat hati sambil berkongsi di facebook, tapi alhamdulillah yang order menggalakkan malah customer feedback positive2, ramai yang suka,tak menang tangan uruskan order. Cuma start mengandung haritu, kami slow skit gerak sebab mood cacamarba
Tapi Alhamdulillah facial soap ni sampai sekarang masih bestseller. TQ support


Homemade facial soap.Bebas SLS,Bebas kimiabahaya. Bertindak lembut ke atas kulit. Ada beberapa jenis, ada cherrybeautysoap (CBS), ada sabun susu kambing (milxo), ada sabun untuk kanak2/kulit sensitif (criansa), ada sabun madu ada juga sabun badan (marvell). 
#Jomcuba. Minima 2pcs any soap, #FREEPOS